🍾✨ Ako vznikajú bublinky v šumivom víne a prečo sú také kúzelné?

Šumivé víno, či už prosecco, cava alebo klasický šampanský, je obľúbené vďaka svojej sviežosti a šarmu. Bublinky však nevznikajú náhodou.

Dvojitá fermentácia

Kľúčom je druhá fermentácia vo fľaši (alebo tanku), počas ktorej sa vytvára oxid uhličitý – teda bublinky.

Metódy výroby

  • Tradičná (šampanská): Druhá fermentácia vo fľaši, čo prináša komplexné chute a jemné bublinky.

  • Tanková (Charmat): Druhá fermentácia v nerezovom tanku, vhodná pre ovocnejšie, ľahšie vína s rýchlejšou výrobou.

Kvalita bubliniek

Jemné, trvácne bublinky sú znakom kvalitného šumivého vína. Veľkosť a trvanie bubliniek ovplyvňuje aj spôsob výroby a použité hrozno.

Diskusia (0)

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:
Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz